Smoothie bowl
Frokost
Smoothie bowl – den perfekte sommerfrokosten
Sommer og sol, ferie, litt bedre tid på morgenen og ønsket om noe friskt og godt kan vekke interessen for å ville prøve noen nye frokostalternativer. Hva med å benytte anledningen til å lage fristende smoothie bowls med knasende topping, friske bær og frukt?
Restevafler
vaffeldagen
Oppskrift: Restevafler
«Man tager hva man haver når man skal lage vafler», sier Wenche Andersen. Og det synes vi i Matvett er en god uttalelse. Du kan i grunnen ha oppi det du har av melvarianter, havregryn, smør, rømme eller fløte, så lenge forholdet mellom tørt og vått er sånn noenlunde balansert. En skikkelig god restemat-dessert. Du … Continued
sommermat
Oppskrift: Potetsalat
En smaksbombe av en potetsalat som garantert vil gjøre suksess. Søt honning og syrlig sennep sammen med sprøstekt bacon og poteter – himmelsk! Ingredienser: – 2 ss sennep – 2 ss honning – 2 ss sitronsaft – 1,5 dl olje – salt og pepper – 800 g poteter, kokt og i biter – 8 stk … Continued
fisk
Kjartan Skjelde: – Sjømat er noe av det enkleste du kan tilberede
Tekst: Katrine Andreassen Foto: TV3 – Jeg tror årsaken til at mange synes det er vanskelig å lage god sjømat, er at de ikke har et godt nok utgangspunkt, sier kokk og kokebokforfatter Kjartan Skjelde. Sjømat er verken kjedelig eller vanskelig å lage. Med friske og gode råvarer er sjansen for å lykkes stor. Med … Continued
Sponset
Prøv en ny vri på tilbehøret til spekeskinken
Tekst og foto: Grilstad Norges mest spiste spekeskinke, Strandaskinke, passer ypperlig til jul! Prøv en ny vri på tilbehøret til spekeskinken. Hva med fikensyltetøy, en god blåmuggost og nybakt rugbrød? Nydelige smaker sammen. Ønsker du et mer tradisjonelt spekebord, er det også mye tilbehør å velge blant. Her er noen forslag: EggerørePotetsalatRømme – prøv gjerne … Continued