Home » Oppskrifter » Matbloggernes sommerfavoritter
sommermat

Matbloggernes sommerfavoritter

Tekst: Redaksjonen / Foto: Ina Johnsen/Linda Stuhaug

Matlei? Eller ender du kanskje opp med å lage de samme, gamle rettene hver bidige dag? Her får du to av matbloggernes favoritter som kanskje kan gi deg litt ny motivasjon på kjøkkenet i sommer.

Sommerens deiligste pastasalat fra Ina-Janine Johnsen

Ina er kvinnen bak en av Norges største og mest inspirerende matblogger – Mat på bordet. «Oppskrifter for alle» er mottoet bak bloggen, og med over 1500 oppskrifter i arkivet finner du det meste. Fremgangsmåten er enkelt forklart og de fleste ingrediensene er å få tak i i din nærmeste matbutikk. Ina er også kjent for sine lekre matbilder – bare ta en titt og prøv å ikke bli fristet.

INGREDIENSER:

Pastasalat
250 g makaroni, gjerne fullkorn
2 gulrøtter, i små terninger
2 selleristenger, i små terninger
3-4 vårløk, i fine skiver
3 paprika i forskjellige farger,
i små terninger
En god håndfull finhakket
persille

Dressing
50 ml yoghurt naturell
50 ml majones
1 ts sennep
1 ts hvitvinseddik
Salt, pepper

SLIK GJØR DU:

1. Kok makaroni i henhold til pakkens
anvisninger. Hell av pastaen og la det
avkjøle noe.

2. Bland pastaen med de oppkuttede
grønnsakene.

3. Lag dressingen. Rør yoghurt,
majones, sennep og hvitvinseddik
sammen, og smak til med salt og
pepper.

4. Hell dressingen over pastaen og
grønnsakene, og rør salaten sammen.
Rør inn persillen og smak til med salt
og pepper.

5. Pastasalaten kan med fordel lages
noen timer i forveien. Oppbevar kjølig
frem til servering.

Søt, seig brownies uten sukker fra Linda Marie Stuhaug

“På bloggen min deler eg i hovedsak oppskrifter i alle kategorier. Sjangeren min er sunn mat og eg deler oppskrifter på både frukost, matpakker, middag, mellommåltid, drikker med meir for heile familien. Fokuset mitt er at oppskriftene skal vere enkle, tradisjonelle og gjerne litt utradisjonelle. I tillegg har eg en liten nisje, og det er at alle mine søte oppskrifter er uten sukker.”

INGREDIENSER:

Til én kake
100 g smør
100 g sukkerfri, mørk sjokolade
(minst 70%)
100 g sukrin gold
300 g fibersirup clear
2 egg
4 ss kakao
100 g speltmjøl
En klype salt

SLIK GJØR DU:

1. Sett ovnen på 175 grader, overundervarme.
Smelt smør og sukkerfri
sjokolade på middels varme. Ha over i
en bakebolle.

2. Tilsett sukrin gold og fibersirup.
Bland godt før du visper inn egga og
en klype med salt.

3. Sikt inn kakao og speltmjøl til slutt.
Rør til en glatt og jevn røre.

4. Hell røra over i en form på cirka
20×30 centimeter med bakepapir.
Steik midt i ovnen i 15-20 minutt,
eller til browniesen akkurat har satt
seg. Min stod i 17 minutt, men dette
vil variere litt fra ovn til ovn. Pass på å
ikkje steike for lenge, då blir den tørr.

5. Det er først når kaka er heilt
avkjølt at den blir seig. Tips! La den
avkjøle seg litt før du setter formen i
kjøleskapet. Kaka oppbevarast også i
kjøleskap. Den er best dagen etter, og
kaka kan fint frysast.

Neste artikkel