Skip to main content
Home » Oppskrifter » Oppskrift: Belgiske vafler
Sponset

Ønsker du den ekte perfekte belgiske vaffelen, er det Sage Smart Waffle du skal velge. På Sage Smart Waffle kan du velge om vaflene skal være belgiske, klassiske, med sjokoladesmak eller laget på kulturmelk. Steketiden beregnes automatisk utfra ønsket vaffeltype og farge. Sage Smart Waffle kan håndtere resten.

Du trenger (til 8 stk.)

 • 3 egg (eggeplommen skilles fra eggehviten)
 • 4,3 dl melk
 • 125 gram smeltet usaltet smør
 • 300 gram hvetemel
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver
 • 55 gram melis

Slik gjør du

 1. Velg «belgian»-innstilling på ditt Sage Smart Waffle maker og velg innstilling 6 på bruningsinnstillingen.
 2. Varm opp vaffeljernet til det oransje lyset tennes og «heating» forsvinner i displayet.
 3. Bland eggeplommer, melk, smeltet smør og vaniljesukker i en bolle og rør til du har blandet alt godt
 4. Ha mel og bakepulver i en stor bolle.
 5. Hell i det våte litt og litt til det er blitt en jevn røre.
 6. Visp eggehviten til den blir stiv med en stavmikser e.l.
 7. Rør forsiktig inn eggehviten i røren.
 8. Bruk øsen som fulgte med Sage Smart Waffle Maker og hell en halv øse i hver form. Lukk vaffeljernet og stek i henhold til tiden som displayet viser og inntil man hører 3 ganger lydsignal.

De fleste er vant til å spise vafler med søtt tilbehør som sukker eller syltetøy. Men det er også de som foretrekker vafler med en helt annen topping. I Nord-Norge spiser man for eksempel vafler med egg og kaviar. Det er bare fantasien setter grensene. Hva med en vaffelbrownie? Du lager bare en brownierøre og steker i vaffeljernet og vips – du har en annen og deilig vaffelformet sjokoladekake. Eller hva med en sunn omelett? Rør ingrediensene i omelett og fyll vaffeljernet. På kort tid har du en godt bakt omelett med vakkert vaffelmønster.

Om Sage the Smart Waffle

Verdens kuleste vaffeljern!

Åh, hvilken fest! Aldri har det vært morsommere å steke vafler enn med denne fantastiske vaffelmaskinen. Ja, for det er virkelig noe helt annet enn de øvrige vaffeljernene i testen, og dermed er den også i en annen liga. Likevel: Her er alt på stell: Alle delene og hengslene er tight og sammensatt, dette oser av kvalitet, skriver dinside.no i en uhøytidelig test av vaffeljern i mars 2016.

Med utgangspunktet i å få perfekte belgiske vafler – sprø og jevnt stekt – har Sage utviklet vaffeljernet The Smart Waffle. Vaffeljernet har støpejernsplater, som avgir jevn varme over det hele. Fett er helt unødvendig. Materialet er non-stick, slik at vafler ikke brenner på. Hvis du skulle ha på for mye røre i vaffeljernet, vil overflødig røre bare samles inn i den smale dryppbrettet i stedet for å løpe langs siden og ned på kjøkkenbenken. Dette gjør rengjøring mye enklere og minimerer avfall.

Vil du lese mere om Sage The Smart Waffle, besøk oss på witt.zone. Veil. utsalgspris 2.999,-

Sage The Smart Waffle. Foto: Sage
Next article