Skip to main content
Home » Oppskrifter » Oppskrift: Kolakaker
Sponset

Tekst og foto: Rørosmeieriene

Kolakaker har fått sitt navn fra det svenske ordet kola, som betyr karamell. Det norske navnet er da altså egentlig karamellkaker. Det finnes mange forskjellige oppskrifter, det spesielle med denne er at de er veldig seige inni. Vil du ha de sprøere, så kan du steker dem lengre.

Du trenger:

(ett brett, cirka 50 stk)

100 g romtemperert Røros Smør
100 g sukker
3 ss (ca 50 g) sirup
150 g hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
knappe 1/2 ts bakepulver
knappe 1/2 ts natron

Slik gjør du:

1. Rør smør og sukker til det er hvitt. Rør så inn sirup. Bland vaniljesukker, bakepulver og natron inn i melet. Tilsett dette i røra og rør alt sammen til en deig.

2. Rull deigen ut til to pølser på cirka 40 centimeter. Legg de på bakepapir på stekebrettet. Klapp de flate, enten med hånda eller en stekespade til de er cirka fem centimeter brede.

3. Stek i cirka 13 minutter på 175 grader til de er litt brune i kantene.

4. Når du tar de ut fra ovnen skal de deles med en gang. Dra bakepapiret av og over på benken. Bruk pizzaskjærer og del i cirka 1,5 centimeter brede strimler.

Tips! Hvis du vil ha sprøere kjeks, stek i cirka 16 min.

Om Rørosmeieriene:

Ingenting garanterer et godt bakeresultat slik som Røros Smør. Hva er spesielt med Røros Smør? Det er hverken tilsatt vann, aroma eller farge. Det lages på håndtverksvis av langtidssyrnet Røros Rømme. Ekte smør, rett og slett.

Next article