Skip to main content
Home » Oppskrifter » To søstre med suppesuksess
Sponset

Tekst og foto: Marianne Helgesen/Mere Mat

For søstre og gründere Jannike Isachsen og Elisabeth I. Rye-Florentz er det viktig med lettvinte og samtidig næringsrike måltid. Bedriften deres, Mere Mat, lager ferske grønnsakssupper fra bunnen av. Her deler de sin oppskrift på en deilig gulrotsuppe med chili og ingefær.

Idéen bak Mere Suppe

Det startet allerede i 2007, da Elisabeth, som er kokk, hadde jobbet en sommer hos Gordon Ramsey i London. Her oppdaget hun at det bugnet av ferske, spiseklare produkter i inspirerende design i butikkene.

Det var Jannike som kom med forslaget om å starte noe sammen. Som ivrig treningsentusiast ville Jannike gjerne lage noe som var lettvint og bra for folks helse. Slik ble Mere Suppe til, et fersk og næringsrikt måltid for folk i farta.

På kveldstid i en 60-liters gryte laget søstrene ferske supper etter jobb. Dagen etter ble suppene kjørt ut til butikker i Oslo i en liten kjølebil de kalte «Lekkerbisken».

Ferske supper i tonnevis

I dag er Mere Mat en liten og uavhengig bedrift, fortsatt eid og drevet av Jannike Isachsen og Elisabeth I. Rye Florentz. Supper lages det tonnevis av hver uke, og målet er klart: Å gjøre det enkelt for folk flest å velge et lettvint, men samtidig næringsrikt måltid.

– Det er ikke noe hokus pokus, vi bruker skikkelige ingredienser og ingen fyllkomponenter, sier Elisabeth I. Rye-Florentz.

Jannike Isachsen og Elisabeth I. Rye-Florentz

For søstre og gründere Jannike Isachsen og Elisabeth I. Rye-Florentz er det viktig med lettvinte og samtidig næringsrike måltid.

Vegansk gulrotsuppe med kokosmelk

Gulrotsuppe er en delikat suppe – med et kick! Oransjfargen stammer fra betakarotenet i gulroten som kroppen gjør om til A-vitamin. Prøv gjerne denne suppen med tilbehør som proteinrike kikerter, ristede cashewnøtter og fersk koriander.

Gulrotsuppe med chili og ingefær

(4 porsjoner)

Dette trenger du:

(4 porsjoner)

1/2 løk
½-1 rød chili
1-2 ss fersk ingefær
3-4 stk gulrot
2 ss rapsolje
9 dl vann
3 dl kokosmelk
0,5 ts eddik
0,5 ts salt

Slik gjør du:

1. Grovhakk løken og del gulrøttene i terninger. Finhakk chili og ingefær. Varm opp oljen i en kjele og stek løken på middels varme til den er blank. Det tar ca. 10 minutter.

2. Tilsett chili, ingefær og gulrotterningene. Rør godt rundt i 10 minutter.

3. Hell over vann og kok opp.

4. La det hele småkoke i ca. 15 minutter til gulrøttene er møre. Tilsett kokosmelken og kok i ytterligere 5 minutter.

5. Mos suppen til den blir helt fløyelsmyk. Smak til med eddik og salt.

For flere oppskrifter se Instagram meremat.no eller besøk meremat.no.

Ferdigsupper fra Mere Mat

Next article