Home » Frokost » Smarte oppskrifter til sommerbordet
Sponsored

Om sommeren er det tid for hyggelige stunder med venner og familie rundt matbordet. Ønsker du enkle og gode oppskrifter du kan servere gjestene dine? Ta i bruk langpanneformen. Den kan brukes til mye mer enn å lage en kake!

Omelett i langpanne

Du kan enkelt lage omeletter til hele laget ved å steke den i langpanne.

Porsjoner: 10 / Tidsforbruk: 30minutter /Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser:

4 vårløk

1 rød paprika

12 egg

1 dl Tine lettmelk

3 dl crème fraîche, lett 10%

1 ts salt

1 ts pepper

4 dl revet ost (150 g)

1 pk smårettskinke (200 g)

TIL SERVERING

4 hjertesalat

2 agurker

Generelt tips: Bruk gjerne flere forskjellige grønnsaker i omeletten og dropp gjerne kjøttet. Spinat, tomat, mais, purre eller kokte poteter.

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 °C.

2. Finsnitt vårløk og del paprika i terninger.

3. Pisk sammen egg, melk, crème fraîche, salt og pepper. Vend inn grønnsaker, ost og smårettskinke.

4. Hell røren over i en liten langpanne dekket med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Stek i ovnen i 25 minutter eller egget har satt seg. Del i stykker.

Tips! Om du dobler oppskriften kan du bruke en stor langpanne og mette mange på en gang. Hold omeletten varm ved å dekke den med folie.  

5. Riv salat i biter og del agurk i skiver. Server til omeletten.

Pannekake i langpanne

Lag en tykk og stor pannekake med bringebær og blåbær som mange kan dele!

Porsjoner: 20 porsjoner / Tidsforbruk: 40 minutter /Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser:

3 ss sukker

1,5 dl havremel

1,5 dl hvetemel

0,5 ts salt

2 ts bakepulver

3 egg

1,5 dl TINE Yoghurt Naturell

0,5 dl TINE Lettmelk

4 dl friske blåbær og bringebær

Generelt tips: Du kan gjerne droppe bærene i selve pannekaken og kun servere dem til. Evt servere pannekakebitene med syltetøy eller brunost.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 °C og dekk en ildfast form eller liten langpanne med bakepapir.

2. Rør sammen sukker, mel, salt og bakepulver. Pisk egg med yoghurt og melk og visp det inn i det tørre til en jevn og klumpfri røre.

Tips: Bytt gjerne ut noe av melet med grovere mel.

3. Hell røren i formen, dryss over bær og stek i ovnen i ca. 20-25 minutter. Avkjøl noe og del i stykker.

Finn flere oppskrifter og tips på smartidrettsmat.no

Next article