Home » Frokost » Smarte oppskrifter til sommerbordet
Sponsored
Sponset av:

Om sommeren er det tid for hyggelige stunder med venner og familie rundt matbordet. Ønsker du enkle og gode oppskrifter du kan servere gjestene dine? Ta i bruk langpanneformen. Den kan brukes til mye mer enn å lage en kake!

Omelett i langpanne

Du kan enkelt lage omeletter til hele laget ved å steke den i langpanne.

Porsjoner: 10 / Tidsforbruk: 30minutter /Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser:

4 vårløk

1 rød paprika

12 egg

1 dl Tine lettmelk

3 dl crème fraîche, lett 10%

1 ts salt

1 ts pepper

4 dl revet ost (150 g)

1 pk smårettskinke (200 g)

TIL SERVERING

4 hjertesalat

2 agurker

Generelt tips: Bruk gjerne flere forskjellige grønnsaker i omeletten og dropp gjerne kjøttet. Spinat, tomat, mais, purre eller kokte poteter.

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 °C.

2. Finsnitt vårløk og del paprika i terninger.

3. Pisk sammen egg, melk, crème fraîche, salt og pepper. Vend inn grønnsaker, ost og smårettskinke.

4. Hell røren over i en liten langpanne dekket med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Stek i ovnen i 25 minutter eller egget har satt seg. Del i stykker.

Tips! Om du dobler oppskriften kan du bruke en stor langpanne og mette mange på en gang. Hold omeletten varm ved å dekke den med folie.  

5. Riv salat i biter og del agurk i skiver. Server til omeletten.

Pannekake i langpanne

Lag en tykk og stor pannekake med bringebær og blåbær som mange kan dele!

Porsjoner: 20 porsjoner / Tidsforbruk: 40 minutter /Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser:

3 ss sukker

1,5 dl havremel

1,5 dl hvetemel

0,5 ts salt

2 ts bakepulver

3 egg

1,5 dl TINE Yoghurt Naturell

0,5 dl TINE Lettmelk

4 dl friske blåbær og bringebær

Generelt tips: Du kan gjerne droppe bærene i selve pannekaken og kun servere dem til. Evt servere pannekakebitene med syltetøy eller brunost.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 °C og dekk en ildfast form eller liten langpanne med bakepapir.

2. Rør sammen sukker, mel, salt og bakepulver. Pisk egg med yoghurt og melk og visp det inn i det tørre til en jevn og klumpfri røre.

Tips: Bytt gjerne ut noe av melet med grovere mel.

3. Hell røren i formen, dryss over bær og stek i ovnen i ca. 20-25 minutter. Avkjøl noe og del i stykker.

Finn flere oppskrifter og tips på smartidrettsmat.no

Next article