Skip to main content
Home » Oppskrifter » Oppskrift: Epletoddy
Sponset

Tekst: Balholm: Foto: Unsplash/Balholm

Imponer årets julegjester – eller gi barna noe ekstra godt i glasset; denne epletoddyen er perfekt på en kald vinterdag!

Du trenger:

(5 personar)

1 l Balholm Eple
5 nellikspikar
1 kanelstang
Litt hakka mandlar
Litt pomeransskal (eller annan sitrus)

Slik gjer du:

1. Hell 1 L Balholm Eple i ein kjele. Tilset krydder og mandlar.

2. Varm opp til kokepunktet og la trekke i 15 minutter under lokk. Viss du ikkje likar at det knaskar i drikken, kan du sile drikken før servering.

Om Balholm:

Balholm held til på Vestlandet, i Balestrand i Sogn – det eldste fruktområdet i Noreg. Her har frukttre vakse sidan vikingtida. Klimaet ved Sognefjorden er varmt nok til at aprikos, fersken og vindruer kan dyrkast på friland, berre tre mil frå Jostedalsbreen sin evige is.

Vi er ei lita familiebedrift som lagar drikke av frukt og bær – økologisk og lokalt og norsk så langt det er muleg. Vi foreinar nyskaping og tradisjon og har vore fruktpionerar sidan 1996, då Åge Eitungjerde etablerte Balholm – den gang kalla Gulleple, etter den karakteristiske fjelltoppen som ruvar høgt over fjord og frukthagar.

Balholm juice kjøper du hos Coop Vest og på Meny i heile landet. Sjå balholm.no for meir info, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Next article