Home » Oppskrifter » Oppskrift: Grove vafler
vaffeldagen

Oppskrift: Grove vafler

Grove vafler
Grove vafler
Foto: Getty Images

Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.

TINE Smart Idrettsmat er et tilbud til alle idrettsklubber og foreninger om direkte levering av mat og drikke til rabatterte priser. Vi tilbyr en rekke produkter til gode priser, slik at mattilbudet i idrettsarenaen kan blir mer variert og gi økt fortjeneste til klubben. I løpet av et år lages og spises det tusenvis av vafler på norske idrettsarrangementer. Det er som regel et fast inventar på menyen, og de inneholder ofte mye sukker. Hvorfor ikke lage vaflene litt grovere og redusere noe på sukkermengden? Spis de med brunost, så smaker du ikke forskjell! Vi har laget noen enkle oppskrifter som foreldre kan lage når de skal bidra med noe til idrettskiosken. Her er to oppskrifter som kan lages ved vaffeljern.

Du trenger: (cirka 12 stykker)

  • 4 ss TINE Meierismør
  • 2 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 1 ts malt kardemomme
  • ½ ts vaniljesukker
  • ½ ts bakepulver (eller natron
  • ½ ts salt

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.
  2. Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.
  3. Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
  4. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
  5. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.

Tips! Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.

Oppskrift: Omelett i vaffeljern

En enkel og morsom måte å lage omelett til mange på! Med skinke, purre og revet ost blir det et helt måltid i en fei.

Du trenger:

  • 10 egg
  • 1 dl Tinemelk® Lettmelk 1% fett
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,25 purre
  • 100 g smårettskinke
  • 150 g revet ost
  • 50 g smør (til steking)

Slik gjør du:

  1. Knekk egg i en stor bolle og pisk inn melk, salt og pepper til en jevn røre.
  2. Finhakk purre og rør inn i røren med skinke og revet ost.
  3. Varm et vaffeljern, smør det med smør og hell en liten øse røre i. Stek omelettvaffelen til gyllen og legg over på rist.

Tips! Dropp gjerne skinke og tilsett finhakket paprika, brokkoli eller vårløk for en vegetar-variant. Omelett-vaflene er best rett fra vaffeljernet, men kan også avkjøles og serveres i matpakken.

Neste artikkel