Skip to main content
Home » Lunsj » Stor bit med sunn mat i farta
Sponset

Tekst: Marius Morstøl Jenssen / Foto: Hanne Walstad/Big Bite

Big Bite har skjønt at mange nordmenn har begrenset med tid og er opptatt av kosthold, derfor selger de hurtigmat som også er sunn.

– Vårt kundeløfte er rask og rimelig mat i farta, og helt siden oppstarten har vi hatt suksess med vår helnorske variant av fastfood. Ferskt brød fra lokal baker og friske råvarer fra anerkjente, norske produsenter, skal det være. I Big Bite er filosofien at det er kunden selv som bestemmer hva de vil ha på sin sub. Det betyr at du kan velge den sunneste subben med friske grønnsaker og kylling fra Ytterøy, eller du kan pimpe opp din egen variant av BBQ-burger med ekstra ost og bacon, sier markedssjef Hanne Walstad i Big Bite.

Big Bite tilbyr for eksempel subber med 81 prosent grovt mel, som oppfyller fire kaker på brødskalaen. Du kan velge grovt brød, friske grønnsaker og for eksempel roastbiff eller kylling, og få et sunt, godt og mettende måltid til en rimelig penge.

Lokale bakere og folkelig

– Hver natt starter prosessen med å bake deilige grove og fine subs, og oppskriften er spesielt utviklet for oss. Kundefavorittene er Kylling Karri og Kylling Fajitas med smøresalater, som du kun får hos Big Bite. Populære er også tunfisken og tex mex, sier hun.

Hva er så forretningshemmeligheten bak Big Bite?

– Frisk og fersk mat, uten at det skal være for komplisert eller dyrt, er hovedideen bak Big Bite. Og det skal være til å bli mett av. Vi følger trenden og lager gjerne våre egne, folkelige varianter av de smakene eller ingrediensene som etablerer seg som favoritter blant folk flest. Kombinasjonen av god smak og lav pris gir oss en konkurransefordel som vi skal ta vare på, sier hun.

Franchise

Big Bite ble etablert i 1997 av Trond Stavne og Roar Stjern for å skape et franchisekonsept hvor lokale eiere driver sin egen virksomhet med stort handlingsrom og frihet. I ryggen har franchisetakerne et driftssystem og servicekontor som blant annet står for regnskap. I dag er kjeden eid av Bitastad AS, hvor Salvesen & Thams og GMW Ventures er hovedaksjonærer. Gründerne har beholdt en eierandel og er fortsatt med.

Big Bite vil nok tilby nordmenn i farta store og sunne biter i mange år fremover.

Next article