Home » Lunsj » Horn med ost og skinke
allergivennlig mat

Horn med ost og skinke

Foto: Lise Friis Pedersen

Du trenger:
150 g smør
6 dl melk
1 pk gjær
1 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss sukker
1 ts bakepulver
250 g Jytte Arv (Original)
200 g Semper Mix
300 g Schär mix B

Fyll:
24 skiver ost
24 skiver røkt/kokt skinke
Krydder etter ønske

Slik gjør du:

1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
2. Visp fiberhusk ut i væsken og la det svelle noen minutter.
3. Ha i salt, sukker, bakepulver og melet.
4. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin.
5. Sett deigen til heving til dobbel størrelse under plast.
6. Del den i 3 emner og kjevl hvert emne til en rund leiv ca. 40 cm i diameter. Bruk Jytte Arv til utbakingen.
7. Del hver leiv opp i 8 snipper. Legg på ost og skinke og ha på krydder etter smak.
8. Rull snippene til horn og sett dem på bakepapirkledd stekebrett.
9. Etterhev ca. 30 minutter.
10. Pensle med egg og strø med ost og krydder.
11. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen.

Av Norsk cøliakiforening

Next article