Skip to main content
Home » Lunsj » Glutenfrie horn
allergivennlig mat

Glutenfrie horn

Foto: Pappa uten gluten

Jeg lover deg at med disse hornene er du garantert suksess! De er luftige og fine, og smaker kjempegodt! Akkurat som «vanlige».

Det beste er jo at du kan fylle de med akkurat det du vil. Vi har fylt våre med  kun med ost, men horn med ost, skinke og pizzasaus står på menyen for neste ladning. Ellers er det godt med fetaost, tomat og oliven i. De er perfekt som turmat, på reise og i matpakken. Holder seg godt ett par dager på benken, men de kan også fint fryses og tas opp ved behov. Anbefaler oppvarming/tining i ovn på 160 C i 6-8 min.

Du trenger:

2 dl creme fraishe /kesam/ yoghurt/ rømme
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl lunket vann
1 pose tørrgjær
70 gram jyttemel
2 ss fiberhusk
100 gram smør
350  gram lys melblanding
Pluss cirka 100 gram  lys melblanding til elting og utbaking
1/2 ts salt
1 egg og 2 ss melk til pensling
2 ss valmuefrø
Ønsket fyll som revet ost, skinke , pizzasaus, mm.

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen creme fraishe, vann og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og rør godt. La blandingen svelle i ett par minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har, for dette skal røres en stund. Tilsett jytte-mel og rør videre i noen minutter. Ha så i mel, salt, tørrgjær og smeltet smør. Fortsett å røre i ett par minutter til. Deigen blir litt klissete, så jobb inn resten av melet til du får en fin deig. Bruk hendene. Jeg synes denne deigen var utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

2. Del deigen i to deler, og kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizzaskjærer til å dele deigen i 8 emner. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene.

3. Pensles meg egg/ melk, og dryss over valmuefrø. Heves videre i 30 minutter.

4. Stekes i ovnen i cirka 12 -15 minutter på 220 C.

Av Pappa uten gluten

Next article