Skip to main content
Home » Middag » Slik dekker du høstbordet
Middag

Slik dekker du høstbordet

– Å dekke et bord hvor gjestene kan se at du har lagt ned mye tid og innsats, uansett hvordan stylingen ser ut, synes jeg er det viktigste, sier Maren Baxter.

Høsten er kommet for fullt og vi bruker mer tid innendørs. Dagene har allerede blitt mørkere, våtere og kaldere. Vi trenger mer lys og en lun atmosfære rundt oss for å veie opp for de mørke og kalde dagene vi har i vente, da er det å skape stemning og varme i borddekkingen et supert tips.

avatar

Maren Baxter

Interiørblogger

Høsten er faktisk min favorittårstid. Lykter med levende lys kan brukes for fullt, og en kan med god samvittighet krype under et mykt pledd og bare bli der! Det å dekke et nydelig høstbord er noe av det fineste jeg vet. Det er liksom noe ved stemningen og de dype og varme tonene som treffer meg. En kan leke med mange ulike teksturer og overflater som er med på å skape en lun og koselig stemning.

Det er ingenting som er så hyggelig som å samles rundt et fint dekket bord med de man er glad i. Å dekke et bord hvor gjestene kan se at du har lagt ned mye tid og innsats, uansett hvordan stylingen ser ut, synes jeg er det viktigste. Ikke vær redd for å våge. Kjør din stil, da skaper du et personlig og unikt uttrykk som garantert treffer gjestenes hjerte.

La bordet bugne

Mange tenker nok «hvor får man plass til maten på bordet med all dekorasjonen?». Ikke tenk på det. La bordet bugne av dekorasjon! Sett maten på kjøkkenbenken eller på et sidebord hvor gjestene kan hente maten selv eller bli servert, dermed beholder du den fine stemningen rundt bordet istedenfor å måtte se på skitne tallerkener og tomme potetskåler.

Hvordan skape det perfekte høstbordet?

For å skape det perfekte høstbordet har jeg mange tips men mitt lureste er å starte med å bestemme seg for et tema og farger, da blir det med en gang lettere å vite hvilke farger og produkter du skal style med, og man klarer fortere å se hvilke produkter man skal gå for når man er i butikken. Ikke vær redd for å ikke følge trender, men gå egne veier for å skape et mer unikt uttrykk. Lek deg fram til en spennende styling.

Style på budsjett!

Å style et bord kan bli kostbart, men ikke hvis du tenker utenfor boksen. Jeg elsker å style på budsjett! Bruk elementer fra naturen, som kongler, kvister, strå, steiner etc, det er både dekorativt og billig! Du kan også spraye de ulike elementer fra naturen eller annet interiør med gullspray eller en annen farge for å matche fargene og temaet i stylingen. 

Skap liv og spenning i borddekorasjonen!

Lek med kontraster. Bland varme og kalde farger. Er du usikker på hvilke farger som er kalde og hvilke som er varme kan du søke opp «fargesirkelen» på nettet.  Miks ulike overflater og teksturer, for eksempel matt mot blankt, mykt mot hardt etc. På denne årstiden liker jeg å bruke tekstiler som duk og tøyservietter for å få inn litt ekstra lunhet i borddekkingen. Her kan du enkelt lage rimelige alternativer til tøyservietter og duk av metervarestoff eller et laken.  Utnytt høyde og bredde. Ha elementer i vaser med ulik høyde på bordet. Heng dekor fra taket og dekorer fra midten og utover sidene.  Bruk gjerne en form i flere farger, eller flere farger i en form for å skape balanse og et roligere uttrykk.

10 tips for å skape et nydelig høstbord!  

1. Levende lys, lyslenker og lykter for å skape stemning og varme.
2. Miks ulike tekstiler, gjerne skinn, ull, velour, lin, bomull og saueskinn.
3. Bruk elementer fra naturen som kvister, kongler, greiner eller blomster.
4. Varme farger, gjerne gylne toner.
5. Miks ulike overflater og teksturer, gjerne tre, messing og gull.
6. Lek med kontraster. 
7. Legg til en personlig touch som et bordkort eller en liten gave.
8. Tenk utenfor boksen. Et laken kan brukes som duk eller et glass som vase.
9. Bruk høyde og bredde for å skape liv og spenning.
10. Tørre å våge. Du trenger ikke å følge trender, skap heller et unikt og personlig uttrykk som du selv føler er deg.

Les mer på bloggen til Maren Baxter.

Av: Maren Baxter, interiørblogger

Next article