Skip to main content
Home » Middag » Ravigotte-marinert kylling med høstsmak
Sponset

Her kommer drømmemiddagen som trigger alle sanser: Lekker å se på, fantastisk duft, herlig lyd av sprø nøtter og grønnsaker – og en smak som er himmelsk! I tillegg er denne retten lett å lage! Best resultat får du ved å marinere natten over, men du får den gode smaken etter bare et par timer.

Av: Marit S. Marvik

(4 porsjoner)

4-6 kyllingfileter
½ flaske Idun Ravigottesaus
2 ss rapsolje
4 porsjoner byggryn
1 paprika
1 bunt persille
1 brokkoli
4 gulrøtter
4-6 røde epler
1 håndfull valnøtter
2 ss smør/margarin
Salt/pepper/sukker etter smak

Saus:
½ flaske Ravigottesaus
½ dl matfløte

  1. Legg rå kyllingfileter i en plastpose og hell over ½ flaske Ravigottesaus. Klem på posen, slik at du blander dette godt. Knyt igjen og la den ligge kaldt over natten eller de timene du har før du skal begynne på middagen. 
  2. Hell kyllingen i en sikt og la den få renne av seg. Stekes i middels varm panne med litt olje, til filetene har fått en gyllen, fin farge. (Stek i flere omganger, slik at de stekes og ikke kokes i pannen.) Krydre med litt salt og gjerne godt med pepper. Legges i en ildfast form og etterstekes ved 200˚C i cirka 15 minutter på midterste rille – til cirka 70˚C. Bruk gjerne et steketermometer. La de videre hvile noen minutter.
  3. Kok byggryn etter anvisning på pakken, trekk dem til side når de er klare. Kutt paprika i små terninger, hell kraften av maisen og hakk litt persille. Blandes med byggrynene rett før servering.   
  4. Del brokkoli i buketter, skrell og kutt gulrøtter i biter, skyll eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i båter med skallet på. Kok gulrøtter og brokkoli i lettsaltet vann i 1-2 minutter, hell av vannet. Imens stekes eplebåtene i middels varm panne med litt smør. Dryss litt sukker over, tilsett noen valnøtter og la det hele kose seg noen strakser til eplene er lyst gylne. Bland grønnsakene forsiktig sammen med epler og nøtter.     
  5. Lekker knallgod saus: Ha resten av Ravigottesausen i en liten kjele og varm så vidt. La den være som den er, eller tilsett matfløten. Hot or not? Prøv med litt hakket chili i, den gir sausen sting.
  6. Server marinert kylling sammen med fargeglad byggris, grønnsaker og epler og nydelig saus. Velbekomme.
avatar

Marit S. Marvik

Kokk og matjournalist

Matglede med Marit

Som kokk og matjournalist har jeg noen yrkeshemmeligheter. Og de deler jeg mer enn gjerne! En av dem er den gylne sausen som mange har sett i butikkhyllene, men kanskje ikke helt vet hva den skal brukes til. Den milde sødmefylte sennepssmaken er ren magi – og heter Idun Ravigottesaus.I min tid på Grand hotell i Oslo var dette en favoritt blant kokkene. Vi marinerte kjøtt og kylling i sausen, brukte den som smaksetter i potet- og pastasalater, og mer enn gjerne i silderetter. I dag topper jeg laksefilet med sausen, før jeg ovnsbaker middagen. I tillegg serverer jeg litt ved siden av sammen med rømme. Er du mest glad i koteletter og pølser? Pimp dem opp med gylne striper på kryss og tvers.
God & glad middag!

Next article