Skip to main content
Home » Inspirasjon » Grønt på grillen
frukt

Grønt på grillen

Tekst: Cathrine Øverås Frisvold / Foto: Synøve Dreyer

Grillsesongen er endelig i gang etter en lang og mørk vinter. Vi elsker å grille, og flytter mer enn gjerne kjøkkenet ut på fine sommerdager. Her får du tips og inspirasjon til å grønne opp grillen denne sommeren.

Mange av oss har våre faste gjengangere på grillen. Pølser og kjøtt hører selvsagt med for mange, men husk å tenke grønt også. Grillede grønnsaker, enten som tilbehør eller hovedrett, gir smak og farge til grillmåltidet. Det hever grillopplevelsen, og gjør det enkelt å imponere middagsgjester. Når du griller grønnsaker fremheves smaken og de blir ekstra saftige. Grillvarmen gir dem en helt annen smak enn kokte grønnsaker, og gjør dem til et raffinert tilbehør til ethvert grillmåltid.

Squash og aubergine i skiver er enkel grillmat, det samme med asparges som kan grilles som de er. Paprika, sopp og tomater er perfekt på grillspyd. Foliebakte grønnsaker som neper, reddik, løk og gulrot er en sikker vinner. Min sommerfavoritt er grillet blomkål; Kutt den i én centimeter tykke skiver, kok skivene i et halvt minutt, pensle med en god olje og legg direkte på grillen. Ett minutt på hver side er nok. Dette må du prøve – det smaker helt fantastisk! Friske, grønne salater hører også med. Og glem ikke coleslaw og tzatziki; Det er smakfullt tilbehør uansett hovedrett.

Desserten kan også grilles

Når du er ferdig med å grille hovedretten, er det ofte god varme igjen på grillen. Denne varmen er perfekt for en dessert. Lune frukter og varme bær smaker utrolig godt med for eksempel vaniljeis eller vaniljekesam, og det beste av alt er at det bare tar noen minutter. All frukt kan i prinsippet grilles, enten du deler i to og legger den direkte på grillen – eller kutter i mindre biter og griller i folie.

Lune frukter og varme bær smaker utrolig godt med for eksempel vaniljeis eller vaniljekesam, og det beste av alt er at det bare tar noen minutter.

Oppskrifter og grilltips finner du på frukt.no. God sommer!

Next article