Skip to main content
Home » Inspirasjon » Ekte og ærlig hos Jordbærpikene
Sponset

Tekst: Redaksjonen / Foto: Marius Rua

Grunder Lars Lians matfilosofi gjelder fortsatt på kjøkkenet hos Jordbærpikene; ekte, gode råvarer tilberedt med hjerte for gjesten.

På Jordbærpikene er det liv på kjøkkenet fra tidlig morgen. Duften av nybakt brød og varme brownies fyller caféene etterhvert som ovnene åpnes. Disker og kakebord fylles med nysmurte smørbrød, hjemmebakte kaker, friske salater og hvetesnurrer på jordbærpikenes vis med sitroncurd, blåbær og crumble. Espressomaskinen brygger dagens første kaffe, mens kokkene tilbereder nøye utvalgte råvarer med stor konsentrasjon. Dagens varme lunsj- og middagsretter skal ikke bare smake godt. De skal gjøre deg godt.

Kjærlighet til råvarene

Kjærlighet og nærhet til råvarene er og har alltid vært viktig for Jordbærpikene. Helt siden konditor Lars Lian åpnet den første Jordbærpikene i 2003 har leverandørene blitt valgt ut med omhu. Økologisk steinmalt speltmel fra Holli Mølle gjør bakverkene saftig og luftig. Middagsperlene fra samme gård bidrar til å gjøre Jordbærpikenes sommernyhet, perlespeltsalat, til en smakfull og næringsrik opplevelse. For å få perlespelten ekstra god og saftig, kokes den i eplemost i 20 minutter til den blir al dente. Du finner både perlespeltsalaten, brødmat og pastasalat med nystekt focaccia i selvbetjeningsdisken. Ta med i farta, eller sett deg ned og nyt den gode stemningen.

Next article