Home » Inspirasjon » Derfor bør du starte dagen med ett glass sitronvann
drikke

Derfor bør du starte dagen med ett glass sitronvann

Tekst: Redaksjonen

Å drikke ett glass med sitronvann hver morgen kan være svært gunstig for både kropp og helse – og det er en hemmelig ikke alle kjenner til.

Sitron er rik på antioksidanter og inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. Her er 11 grunner til at du bør drikke sitronvann.

1. Behandle kviser

Sitron kan virke forebyggende mot kviser, ifølge enkelte eksperter.

Det er det syrlige stoffet som tørker ut huden og hjelper derfor mot kviser. Vask ansiktet med sitronvann som et godt og oppfriskende morgenritual, oppfordrer No skin problems.

Obs! Bruk ikke sitron hvis du har store problemer med kviser eller åpne sår.

2. Mot nyrestein

Sitron inneholder kalium som øker syrenivået i urinen, noe som igjen motviker dannelsen av oksalat som finnes i nyrestein.

Ifølge Global Healing Center kan sitron derfor forebygge nyrestein og andre nyreproblemer.

Shutterstock

3. Styrker immunforsvaret

Sitron styrker lymfesystemet som er en del av immunsystemet og hjelper til med å finne og ta drepen på patogen som sykdomsfremkallende.

4. Mot overvekt

Sitron inneholder flere vitaminer som regulerer kroppens blodsukker. Den inneholder også pektin, et fiber som kontrollerer sultfølelse. Sitron er også godt for fordøyelsen.

Leken Shilpi Agarwal anbefaler at man drikker sitronvann. Ifølge henne vil C-vitamin øke forbrenningen. «Å legge til C-vitamin i kostholdet er en fantastisk måte å booste energien og forbrenningen på,» sier hun.

Commons Wikimedia

5. Mot verkende galleblære

Sitron hjelper til med å redusere smerten hvis du har en øm galleblære. Drikk ett glass sitronvann når du spiser for å redusere verk.

6. Forkjølelse og influensa

C-vitaminet i sitronen er en naturlig antioksidant som virker antibakterielt. Drikk et glass sitronvann hvis du kjenner at en forkjølelse kopper krypende.

7. Styrker neglene

Sitron styrker neglene og reduserer hvite flekker på neglene.

Flickr

8. Mot betennelse

Sitron inneholder askorbinsyre som har betennelsesdempende effekter.

Å drikke varmt vann med sitron er et klassisk husmortriks mot forkjølelse som sikkert mange har forsøkt. Sitron er antiseptisk og en sammentrekkende funksjon. Derfor kan sitron hjelpe mot hoven nese og hals.

9. Blodtrykkssenkende

Sitron hjelper kroppen med å stabilisere væskebalansen og dette er bra da dehydrering kan føre til høyt blodtrykk.

10. Lindrer såre muskler

Hvis du har såre og ømme muskler og ledd etter en real treningsøkt kan du drikke et glass sitronvann for å lindre smerten.

Sitroner er rike på kalium og kalium regulerer vann- og syrebalansen i kroppen. Kalium har også en positiv påvirkning på musklenes funksjoner, på hjertet og på en normal funksjon i nyrer og nerver. Kalium senker også blodtrykket.

11. Mot rynker

Sitron bekytter fiberproteinet kollagen i kroppen som reudserer når vi bli eldre. Jo, mer kollagen som er beskyttet, jo, mer reduseres rynker.

Pixabay

Del gjerne disse tipsene videre med dine venner, så flere kan få mulighet til å oppdagen alle fordelene som kommer fra en sitron!

Neste artikkel