Skip to main content
Home » Inspirasjon » Derfor bør du aldri kaste avokadosteinen i søpla
grønnsaker

Derfor bør du aldri kaste avokadosteinen i søpla

Tekst: Redaksjonen

Pleier du å kaste avokadosteinen? Har du hørt at det er mulig å plante den, men at det tar rundt fem år før det kommer opp en avokado – hvis du har et drivhus, og ellers er sjansene ganske små for at det skal fungere i det hele tatt?

Det at avokadosteinen skal være den nyttigste delen på avokadoen visste du nok derimot ikke! Avokadoen er i seg selv både en god og nyttig frukt som er bra i salater og guacamole.

I dagens samfunn handler mye om å bruke og ta vare på rester, noe som helt klart er bra for miljøet, men en ting vi ofte kaster, helt unødvendig, er avokadosteinen.

Etter at en video sirkulerte på nettet oppstod det diskusjoner om kjernen faktisk er den mest næringsrik delen av avokadoen. Næringsfysiologen Amy Shapiro fra New York sier til Daily Mail at det er sant at kjernen er full av fiber og anitoksidanter.

Du kan faktisk spise steinen!

Det å spise kjernen som den er går ikke, den må først bakes i ovnen i to timer på 120°C, før den kan hakkes i mindre biter og så mikses til et fint pulver du har i din smoothie, youghurt eller grøt.

Har du ingen mikser kan du i stedet rive kjernen på den fine delen av rivjernet.

Amy Shapiro sier at opp mot 70 prosent av avokadoens antioksidanter sitter i kjernen.

Foruten at fiber er bra for fordøyelsen, så kan den bidra til at metthetsfølelse, som igjen kan lede til et mindre kaloriinntak og vektnedgang.

Den kan derimot smake litt bittert, så det er best å blandet pulveret med noe.

Her kan du se en detaljert video om hvordan du tar vare på dine avokadokjerner:

Del gjerne dette viktige knepet med alle du kjenner, fra og med nå skal ingen avokadosteiner gå til spille!

Next article