Skip to main content
Home » Inspirasjon » 5 tips til hvordan du kan spise mindre kjøtt
vegetarisk

5 tips til hvordan du kan spise mindre kjøtt

Foto: Unsplash

Å redusere kjøttforbruket ditt er sannsynligvis enklere enn du tror! Her har jeg samlet mine beste tips for å hjelpe deg på veien.

1. Har du noen middagsfavoritter der kjøttet fint kan byttes ut med noe annet? For eksempel sverger mange til bønner istedenfor kjøttdeig i tacoen, mens andre synes det er bedre med squash, paprika og aubergine i lasagnen.

2. Grønnsakssupper klarer seg fint uten kjøtt. Er du redd for å ikke få i deg protein, har du flere valg. Hva med å ha i litt røde linser i suppen (de går i oppløsning når de blir kokt så du merker dem knapt), eller sprøsteke og krydre kikerter til å ha på toppen?

3. Hva med å ha en fast kjøttfri dag i uken? Da forplikter du deg ikke til å bli vegetarianer akkurat, men det kan være en gøy måte å eksperimentere med litt nye retter på.

4. Kjøtt- og ostepålegg er veldig enkle løsninger, men de er langt ifra de eneste produktene som smaker godt på brødskiven. Butikkene har for eksempel mange typer nøttesmør, som smaker supert alene eller med syltetøy på. Det finnes også rene grønnsakspålegg som hjelper deg å få i deg fem om dagen.

5. Lær deg noe nytt! Saumfar nett og kokebøker etter vegansk mat som virkelig frister, og test ut noe du aldri har prøvd for. Matlaging blir ofte enda kjekkere om du gir deg selv en utfordring.

Mari Hult driver vegetarbloggen.no, Norges største og mest leste veganske/vegetariske matblogg. Hun har også gitt ut bøkene Sykt godt, Sykt enkelt og Plantebasert kosthold.

Av Mari Hult

Next article