Skip to main content
Home » Frokost » Vet du hva som skjer i kroppen hvis du spiser 2 bananer hver dag i 1 måned?
frukt

Vet du hva som skjer i kroppen hvis du spiser 2 bananer hver dag i 1 måned?

Tekst: Redaksjonen

Helt siden barndommen er ofte bananen en favorittfrukt for mange. Med årene vokser kjærligheten og i mange hjem har man alltid en klase med bananer liggende.

Bananer er perfekt som mellommåltid, til å ha i yoghurten eller til å bruke som ingrediens i et godt bakverk. Mulighetene er virkelig uendelige når det kommer til banan, men til syvende og sist er smaken den store styrken. Det helt enkelt fantastisk godt med banan.

En del liker grønne bananer, noen liker at bananen er helt gul, mens andre foretrekker den brune varianten – alt er velsmakende. Men nok om bananens smak.

Hva skjer med kroppen om man spiser 2 brune bananer hver dag i en måned?

Jo, en del positive ting, ifølge forskerne. Se bare på listen under.

1. Motvirker stress

Ingen liker vel å være stresset? B-vitaminer har en fundamental betydning for å forhindre stress. Her kommer bananer inn i bildet, for de inneholder nemlig masse B-vitaminer.

2. Bra mot depresjon

Studier viser at de bøyde, gule fruktene kan hjelpe deg med å overvinne depressive sykdomer, ettersom bananer inneholder høye verdier av aminosyren tryptofan, noe som omvandles til serotonin i kroppen. Serotonin er noe kroppen bruker som gledehormon.

3. Motvirker astma

Barn har godt av å spise bananer, men det inneholder ikke bare viktige vitaminer. En studie gjort ved Imperial College of London viste at barn som spiste en banan om dagen hadde 34 prosent mindre risiko for å rammes av astma.

© Pixabay

4. Blodet får det bra

Bananer er et perfekt komplement til deg som har jern- og blodmangel. Kroppen din trenger jern for å produsere røde blodceller og hemoglobin. Ved å spise bananer stimulerer du blodtilførselen i kroppen din.

5. Nyttig for magen

Ifølge en studie basert på syke barn i Bangladesh kan bananer hjelpe mot forstoppelse og diarré. Det høye fiberinnholdet i bananer bidrar til å forbedre tarmbevegelsene og ved diarré kan bananer hjelper til med å få elektrolynivået i balanse igjen, spesielt gjennom kalium.

6. Lindrer PMS-symptom

Bananer inneholder høye nivået av vitamin BH, og det tror en del forskere kan lindre klassiske PMS-symptomer som foreksempel humørsvigninger. Til og med jern, som finnes i bananer, har vist seg å ha en positiv effekt mot PMS-symptomer.

7. Mer energi

Idrettsmenn og -kvinner bruker ofte å spise banan for å fylle på energilagerne. Kanskje ikke så rart, fordi frukten inneholder tre naturlige sukkerarter – sackarose, fruktose og glukose i kombinasjon med fiber. En banan gir umiddelbar, varig og betydelig økning av energi. Forskning viser at to bananer gir tilrekkelig med energi for en anstrengende trening på 90 minutter.

8. Øker hjernekapasiteten

Hjernen har sine behov for å fungere. Blant annet trenger den glukose og kalium som drivstoff. Fersk frukt inneholder mye kalium og glukose. Dessuten gir en middels stor banan deg 37 milligram magnesium, et mineral som hjelper hjernen med å holde seg i form.

9. Mot høyt blodtrykk

Bananer kan hjelpe til med å motvirke høyt blodtrykk, noe som beskytter deg mot hjerteinfarkt og slag. Bananer inneholder lite natrium, men er rikt på kalium, noe som beskytter hjertet. Bananer inneholder heller ikke noe salt, og det er en viktig faktor for å senke blodtrykket.

© Wikipedia Commons

Er du enig i at bananer virker utrolig nyttig og bra for kroppen?

Vi velger i hvert fall å stole på forskerne! Del gjerne listen om du synes flere burde vite dette.

Next article