Home » Dessert » Skolebrød
allergivennlig mat

Skolebrød

Foto: Lise Friis Pedersen

Du trenger:
150 g smør/margarin
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss fiberhusk
1 dl sukker                             
2 ts kardemomme
100-120 g (1,5-2 dl) Jytte Arv
500 g Semper Mix 

Fyll:
1 pakke vaniljekrem
1 pakke melis (+ litt vann)
1 pose kokosmasse

Slik gjør du:

1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
2. Visp fiberhusk ut i væsken.
3. Ha i sukker, kardemomme og mel.
4. Elt deigen smidig.
5. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
6. Del deigen opp i passelig store emner, trill de til boller, trykk de litt flate og lag en fordypning i midten.
7. Settes på bakepapirkledd stekebrett og legg en passelig klatt vaniljekrem i midten.
8. Etterheves i ca. 30 minutter.
9. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter.
10. Avkjøles på rist.
11. Bland melis og vann til en tykk grøt som legges rundt vaniljekremen.
12. Ha litt kokosmasse på en tallerken og trykk forsiktig skolebrødene oppi kokosen med melissiden ned slik at kokosmassen klistrer seg fast i melisen.

Lag skolebrød uten hvetestivelse, laktose og melk

Ved å bytte ut Semper Mix med Semper Fin Mix blir grunndeigen uten hvetestivelse. Deigen blir laktoseredusert hvis man bruker laktosefri melk. Er man veldig følsom for laktose kan man bruke melkefri margarin i stedet for smør, og Semper Fin Mix i stedet for Semper Mix (inneholder hvetestivelse og melk).

Av Norsk cøliakiforening

Neste artikkel